Wandelcoaching

Wandelen op zich heeft al een helend effect. Daarnaast brengt het mensen in contact met hun lichamelijkheid. En dat is belangrijk, want een van de meest voorkomende problemen is dat mensen te veel in hun hoofd leven. Samen met uw wandelcoach brengt u daarin verandering!

Wandelcoaching is meer dan alleen regulier coachen terwijl men wandelt. Deze ervaringsgerichte werkvorm zet mensen letterlijk in beweging. Tijdens een wandeling voert u op ontspannen wijze gesprekken met uw coach. Stil zijn en gewoon de omgeving ervaren kunnen ook onderdeel zijn van wandelcoaching.

Bij wandelen hoeft men niet direct te reageren op prikkels, eisen en verwachtingen. Men keert vanuit een meer beschouwende houding terug naar een eenvoudiger bestaan. Wandelen faciliteert daarmee een proces van zingeving en zinbeleving. Het coachproces verloopt vaak gemakkelijker, zonder dat de coach of cliënt daar actief moeite voor hoeft te doen.

Wandelen kan individueel of in een groep. Ook in een groep is er alle aandacht voor rust, ruimte en stilte. Door te lopen in stilte en je aandacht te richten op wat je ziet, hoort en voelt, zul je ervaren dat het rustiger wordt in je hoofd. Het helpt je om in het hier en nu te zijn. Het samen met anderen in stilte lopen versterkt deze ervaring. Je voelt meer verbinding met de natuur. Je maakt bewuster gebruik van je zintuigen: zien (ogen), horen (oren), ruiken (neus), voelen (tastzin) en proeven (mond, smaak). Je gedachten kunnen even gelaten worden voor wat ze zijn. Aan het begin ontvangt men een individuele opdracht mee voor onderweg. Duur: ca. 1 – 1,5 uur of naar wens. De wandeling kan uitgebreid worden met een of meerdere (hypno-) coaching sessies.

Voor wandelcoaching wordt een afwijkend tarief gehanteerd.