Relatiecoaching

Ben je op zoek naar relatiecoaching bij Autisme / ASS

Bij ons kun je terecht voor live en online relatietherapie als onderdeel van de behandeling voor autisme/ASS of ADD/ADHD of als aparte relatietherapie.

Wanneer relatietherapie bij autisme of ASS

Jouw relatie begon met een intense verliefdheid die zich ontwikkelde tot een diep gevoel van verbondenheid. Maar degene die het dichtst bij je staat kan ook pijn en verdriet veroorzaken. Elke relatie ondervindt zijn hoge pieken en diepe dalen. Het kan gebeuren dat jullie vastlopen in negatieve patronen. Wanneer de stress oploopt zijn jullie niet goed in staat om elkaar objectief te aanschouwen en te begrijpen. Je reageert vanuit je pijn en bijbehorende emotie. Jullie raken verstrikt in een patroon van miscommunicatie, negativiteit en onbegrip. Onderliggende verlangens en behoeftes worden hierdoor niet goed geuit. De verbinding is kwijt en je weet niet meer hoe je op je partner moet reageren. Wanneer één of beide partners last heeft of hebben van autisme/ASS of ADD/ADHD kan ook dat een grote invloed hebben op de relatie. Als je merkt dat je relatie je al tijden meer energie kost dan hij je oplevert of als er steeds een terugkerend probleem of conflict speelt in je relatie, kan het fijn zijn om daar samen met een autismecoach naar te kijken.

Hulp van een autismecoach kan zinvol zijn wanneer je je herkent in één of meerdere punten:

  • Je hebt zelf in te grote mate last van je relatieproblemen
  • Jouw partner ervaart ook last van de relatieproblemen
  • Je hebt een diagnose autisme/ASS of ADD/ADHD of hebt een vermoeden hiervan en hebt het idee dat dit een nadelige invloed op je relatie heeft
  • Jullie komen steeds in dezelfde discussies of ruzies terecht
  • Je hebt kinderen die lijden onder de relatieproblemen
  • De verbinding in je relatie wordt steeds minder diep of lijkt helemaal te zijn verdwenen
  • Je hebt het gevoel dat je partner je niet echt begrijpt en het lukt je niet hier verandering in te brengen

 

Stuur een bericht

Wat doet relatietherapie bij autisme of ASS?

Relatietherapie bij autisme of relatietherapie bij AD(H)D bij Autismecentraal heeft als uitgangspunt om het begrip  en de emotionele verbondenheid tussen jou en je partner te herstellen en/of te versterken. Daarbij houden we rekening met de bijzonderheden die in jullie relatie kan spelen door de AD(H)D of autisme. Het uiteindelijke doel is dat je allebei jezelf kunnen zijn, beter met elkaar leert communiceren en vanuit je eigen waarden de verbinding met de ander vindt. Jullie zullen uiteindelijk sterker in de relatie staan.

 

Hoe gaat relatietherapie bij autisme of ASS in zijn werk?

Jullie traject start met een intake. Wat is er precies aan de hand, wat hebben jullie al gedaan en wat willen jullie graag bereiken? Wat zijn je sterke en minder sterke kanten in jullie relatie?

De start van de relatietherapie bij autisme of de relatietherapie bij ADHD is intensief, met afspraken op regelmatige basis. Daarna wordt er afgebouwd naar minder sessies. Deze afspraken kunnen plaatsvinden in onze praktijkruimte in Coevorden, bij jullie thuis of online.

Binnen de relatietherapie ga je op zoek naar de negatieve interactiepatronen die tussen jullie zijn ontstaan. Onder harde negatieve reacties, zoals boosheid of terugtrekken, liggen vaak andere gevoelens zoals pijn of eenzaamheid. Deze zachtere gevoelens gaan verloren onder de harde reacties, waardoor ze niet meer worden gevoeld of waargenomen. Door contact te maken met met deze onderliggende gevoelens wordt duidelijk waar de pijn zit en waar behoeftes liggen. Door deze naar elkaar te uiten kunnen jullie dichter tot elkaar komen. In deze volgende fase staat het versterken en/of vergroten van de verbinding tussen jullie centraal. Door opdrachten binnen en buiten de sessies, wordt gewerkt aan inzicht en het veranderen van de dynamiek tussen jullie. Omdat het belangrijk is dat je nieuwe patronen aanleert, ga je zelf ook thuis aan de slag. Op deze manier zullen jullie in de toekomst minder snel in dezelfde patronen terug vallen.

Wij werken met de methode Betere Relaties bij Autisme en Meer rust bij Autisme. Daarnaast werken we met de Matrix Methode. Het type coaching wordt afgestemd op jullie behoeften en doelen. Meestal wordt er een combinatie gebruikt van verschillende methoden.

 

Whatsapp met ons

 

Waarom Autismecentraal?

Bij Autismecentraal besteden we veel aandacht aan wie jij bent als persoon. Autismecentraal bestaat uit een team van enthousiaste professionals met ervaring in zowel coaching, training als behandeling. Niet vanuit een papiertje, maar met expertise vanuit eigen ervaringsdeskundigheid. Dit betekent dat je niet bij ‘zomaar’ een coach terecht komt, maar bij een professional die weet waar hij of zij het over heeft. Autismecentraal heeft expertise op het gebied van autisme en ADHD/ADD/ PDD-NOS en Asperger binnen relaties. Samen willen wij relaties leuker en fijner maken.

 

Aanmelden of meer weten over relatietherapie bij autisme of  / ASS ?

 

Contact

 

De snelle checks

✓ Geen verwijzing van huisarts nodig

✓ Geen wachtlijst

✓ Geschikt voor volwassenen (18+)

✓ Ook zakelijke trajecten

✓ Online, bij jou thuis of op in onze praktijkruimte in Coevorden of op een zakelijke locatie volgens afspraak

 

Ook mogelijk interessant voor jou

 

Coaching en begeleiding bij ADHD, ADD of autisme bij volwassenen

 

ASRS vragenlijst