Over

 

HELP-AUT: Autismecoach – hulp bij autisme

Help-Aut: Autismecoach en Autismecentraal.nl zijn onderdeel van Coachingspraktijk Coevorden.
Wij hebben ruime ervaring in het coachen en begeleiden van mensen met (kenmerken van) ASS (autisme spectrum stoornis). Naast autismecoaching geven we ook levensloopbegeleiding, jobcoaching, hypnotherapie en hypnocoaching. Onze praktijkruimte is in Coevorden en we werken in de provincies Drenthe en Overijssel. Wij zijn gecertificeerd door het Keurmerk Kwaliteitsregister Autismespecialisme.

Over mij

Mijn naam is Piet Litmaath. Ervaringsdeskundige autismecoach. Getrouwd, vader van een zoon en een dochter, beiden met (kenmerken van) autisme en add.
Ik ben natuurliefhebber, gek met beesten en heb 2 eigenwijze cockers, Jack en Lana.

                                                                                                  Over mij in de media
Piet Litmaath,
Gecertificeerd Autismecoach Empirical Expert (EE),
werkcoach, hypnotherapeut,
Jeffrey Stephens Protocol

Ik heb bijna 30 jaar gewerkt in diverse commerciële functies. Als zelfstandig ondernemer, als bedrijfsleider, ict-er en als HR-medewerker heb ik met veel mensen mogen samenwerken en heb ik veel mensenkennis opgedaan. Die kennis en ervaring zet ik nu in om anderen te helpen. Communiceren, luisteren en relativeren zijn sterke eigenschappen die ik bezit. Tijdens het coachen zet ik deze eigenschappen in om mensen met diverse ‘uitdagingen’ weer in hun kracht te zetten. 

Mijn benadering is positief, doelgericht, toegewijd, discreet en met humor. 
In mijn communicatie ben ik direct en helder. Ik ga uit van een gelijkwaardige cliënt-coachrelatie, gebaseerd op respect en puurheid.
Integriteit, betrouwbaarheid en het welzijn van de cliënt staan bij mij altijd voorop.


“Praktische coaching met als doel het zo zelfstandig mogelijk functioneren in de maatschappij”

 

Ervaring en achtergrond

In 2011, na een aantal jaren van hectiek, chaos en teleurstellingen, kwam ik thuis te zitten. Burnout. Het heeft me, met vallen en opstaan, bijna 2 jaar gekost om weer ‘de oude’ te worden. Toen bij mij in 2012 de diagnose ADHD met een ASS werd gesteld, vielen er nogal wat puzzelstukjes op hun plaats. Veel, vooral negatieve en teleurstellende, ervaringen uit het verleden op het gebied van werk, collega’s, vrienden en relaties, konden plotseling verklaard worden. Als ervaringsdeskundige én als vader met een zoon met kenmerken uit het autismespectrum heb ik inmiddels jarenlange ervaring met de uitdagingen en de mogelijkheden die ASS alle dagen biedt. En ik heb geleerd om met de dagelijkse beperkingen en uitdagingen om te gaan en deze een plaats te geven in mijn leven.

Die kennis deel ik nu dagelijks als autismecoach / werkcoach met autisme-lotgenoten in Drenthe en Overijssel en geef ik hulp bij autisme. Aan jongeren en  jongvolwassenen. Ik heb de opleiding tot coach / hypnotherapeut gevolgd bij de NLP Life Academy van Martijn Groenendal (coaching bij angsten, verslavingen, depressies) en heb ik diverse Hypnotherapie- en hypnosestudies gevolgd bij verschillende (internationale) instituten. Ik beheers conversationele hypnose technieken, Directe Hypnose, NLP, Milton Erickson, Quantum Hypnose, snelle inductie technieken etc

Ik ben “Certified Member of the International Association of Professional Conversational Hypnotists”. Wereldwijd één van de meest toonaangevende opleidings- en certificeringsinstituten op het gebied van Hypnose- en Hypnotherapie. (www.iapch.org)

Ik heb diverse masterclasses en verdiepingstrainingen gevolgd, o.a. bij Ruud Nooijen. Martijn Groenendal en Marja Boxhoorn.
Momenteel volg ik de verdiepingstraining voor Coaching Skills Mastery (NLP Life Coaching) en de opleiding tot gecertificeerd autismecoach bij Autismecoach.nl van Marja Boxhoorn. Ik werk volgens de richtlijnen van de Nederlandse Bond voor Coaches NOBCO. Uiteraard volg ik regelmatig bijscholingen en vakcursussen op het gebied van coaching en hypnotherapie.

Mijn doelgroep

Mijn doelgroep bestaat uit jongeren en (jong)volwassenen met een normale tot hoge intelligentie en met kenmerken of een diagnose van een autismespectrumstoornis, klassiek Autisme, ADHD, ADD, Asperger, en PDD-nos.

Budgetcoaching

In het kader van de levensbrede begeleiding bieden wij ook onze diensten aan als budgetcoach.

 

Samenwerking

In de loop van de jaren hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd.
Wij werken samen met:

Autismecoach.nl, met het UWV, met o.a. de Gemeenten Coevorden, Emmen, Hoogeveen en WMO-loketten, met scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in Drenthe en Overijssel, met jobcoaches en arbeidsdeskundigen, met notarissen, advocaten en schuldhulpverleners.

Onze praktijk is gecertificeerd door het Keurmerk Register Autisme Specialisme en onze coaches zijn gecertificeerd met het Keurmerk ZPOké voor Zelfstandig Werkende Professionals.

Vergoeding

Autismecoaching en / of Levensbrede begeleiding door onze coachingspraktijk wordt vaak vergoed door je gemeente. Wij kunnen  je helpen met jouw aanvraag voor een financiering bij de WMO-afdeling. De begeleiding kan ook door jezelf of je werkgever worden bekostigd.