Over

HELP-AUT: Autismecoach – hulp bij autisme

Help-Aut: Autismecoach is onderdeel van Coachingspraktijk Coevorden.
Wij hebben ons gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen met (kenmerken van) ASS (autisme spectrum stoornis)
Naast autismecoaching geven we ook reguliere coaching, jobcoaching, hypnotherapie en hypnocoaching. Onze praktijkruimte is in Coevorden en we werken in de provincies Drenthe en Overijssel.

Wie zijn wij

Piet Litmaath, Autismecoach Empirical Expert (EE), werkcoach, hypnotherapeut, Jeffrey Stephens Protocol,

Mijn naam is Piet Litmaath. Ervaringsdeskundige autismecoach en in opleiding bij Autimecoach.nl van Marja Boxhoorn.
Ik heb bijna 30 jaar gewerkt in diverse commerciële functies. Als zelfstandig ondernemer, als bedrijfsleider, ict-er en als HR-medewerker heb ik met veel mensen mogen samenwerken en heb ik veel mensenkennis opgedaan. Die kennis en ervaring zet ik nu in om anderen te helpen. Communiceren, luisteren en relativeren zijn sterke eigenschappen die ik bezit. Tijdens het coachen zet ik deze eigenschappen in om mensen met diverse ‘uitdagingen’ weer in hun kracht te zetten. Een luisterend oor is over het algemeen stukken krachtiger dan een pratende mond.
Mijn benadering is positief, doelgericht, toegewijd, discreet en met humor. En bovenal: ik oordeel niet.
In mijn communicatie ben ik direct en helder. Ik ga uit van een gelijkwaardige cliënt-coachrelatie, gebaseerd op respect en puurheid.
Integriteit, betrouwbaarheid en het welzijn van de cliënt staan bij mij altijd voorop.

 

Help-Aut: Autismecoach

Ervaring en achtergrond

In 2011, na een aantal jaren van hectiek, chaos en teleurstellingen, kwam ik thuis te zitten. Burnout. Het heeft me, met vallen en opstaan, bijna 2 jaar gekost om weer ‘de oude’ te worden. Toen bij mij in 2012 de diagnose ADHD met een ASS werd gesteld, vielen er nogal wat puzzelstukjes op hun plaats. Veel, vooral negatieve en teleurstellende, ervaringen uit het verleden op het gebied van werk, collega’s, vrienden en relaties, konden plotseling verklaard worden. Als ervaringsdeskundige én als vader met een zoon met kenmerken uit het autismespectrum heb ik inmiddels jarenlange ervaring met de uitdagingen en de mogelijkheden die ASS alle dagen biedt. En ik heb geleerd om met de dagelijkse beperkingen en uitdagingen om te gaan en deze een plaats te geven in mijn leven.

Die kennis deel ik nu dagelijks als autismecoach / werkcoach met autisme-lotgenoten in Drenthe en Overijssel en geef ik hulp bij autisme. Aan jongvolwassenen en volwassenen. Ik heb de opleiding tot coach / hypnotherapeut gevolgd bij de NLP Life Academy van Martijn Groenendal (coaching bij angsten, verslavingen, depressies) en heb ik diverse Hypnotherapie- en hypnosestudies gevolgd bij verschillende (internationale) instituten. Ik beheers conversationele hypnose technieken, Directe Hypnose, NLP, Milton Erickson, Quantum Hypnose, snelle inductie technieken etc

Tevens ben ik gecertificeerd en toegelaten tot de elite-groep die het Jeffrey Stephens Protocol (Whole Life Mastery Hypnosis) mag toepassen. Het Jeffrey Stephens 10-step protocol is een directe, snelle en universeel toepasbare methode voor echt hypnose-veranderwerk. Het maakt niet uit welk issue: afvallen, stoppen met roken etc….

Ik ben “Certified Member of the International Association of Professional Conversational Hypnotists”. Wereldwijd één van de meest toonaangevende opleidings- en certificeringsinstituten op het gebied van Hypnose- en Hypnotherapie. (www.iapch.org)

Ik heb diverse masterclasses en verdiepingstrainingen gevolgd, o.a. bij Ruud Nooijen.
Momenteel volg ik de verdiepingstraining voor Coaching Skills Mastery (NLP Life Coaching) en de opleiding tot gecertificeerd autismecoach bij Autismecoach.nl van Marja Boxhoorn. Ik werk volgens de richtlijnen van de Nederlandse Bond voor Coaches NOBCO. Uiteraard volg ik regelmatig bijscholingen en vakcursussen op het gebied van coaching en hypnotherapie.

Mijn doelgroep

Mijn doelgroep bestaat uit jongvolwassenen en volwassenen met een normale tot hoge intelligentie met kenmerken of een diagnose van een autismespectrumstoornis, klassiek Autisme, ADHD, ADD, Asperger, en PDD-nos.

Werkwijze: levensbrede begeleiding en hulp bij autisme. Minder stress en meer rust. Thuis en op het werk.

Samen gaan we werken aan meer rust en balans in je leven. Samen uitzoeken, wat er nodig is om die rust en balans te vinden én te behouden. Dat gaan we doen door praten en luisteren. Jij praat en ik luister vooral. En dat doen we op een plek, waar jij je goed voelt. Bijvoorbeeld op een terras van een café, bij jou thuis of op kantoor bij je werkgever.

 

Als levenscoach bied ik je levensbrede begeleiding: behalve praten en luisteren, gaan we af en toe ook dingen doen. Zoals wandelen, tuinieren of dingen van je to-do-list uitvoeren, zoals stofzuigen of de administratie bijwerken. En ook samen een boodschap doen of een bezoek aan instanties zoals het gemeentehuis of  UWV is mogelijk. Alles op jouw tempo en op een manier waar jij je goed bij voelt. Indien door jou gewenst, betrekken we ook je partner, ouders of werkgever bij de coaching. Samen gaan we ontdekken, waar jouw behoeften liggen, wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die het beste kan inzetten om die rust en balans te vinden en te houden. In je privéleven én op je werk.

Budgetcoaching

In het kader van de levensbrede begeleiding bieden wij ook onze diensten aan als budgetcoach en budgetbegeleider.

www.mijnbudget.coach

Samenwerking

In de loop van de jaren hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd. Wij werken samen met Autismecoach.nl, met het UWV, met Gemeenten en WMO-loketten, met scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, met jobcoaches en arbeidsdeskundigen, met notarissen, advocaten en schuldhulpverleners.

Vergoeding

Autismecoaching en / of Levensbrede begeleiding door onze coachingspraktijk wordt vaak vergoed door je gemeente. Wij kunnen  je helpen met jouw aanvraag voor een financiering bij de WMO-afdeling. De begeleiding kan ook door jezelf of je werkgever worden bekostigd.

Header IAPCH