Hypnotherapie voor kinderen en tieners

Hypnotherapie

is een veilige ontspanningstechniek die kinderen en tieners in staat stelt diepgewortelde negatieve overtuigingen vrij te maken die mogelijk zijn opgepikt van televisie, media, school of familie en vrienden. Deze slechte gevoelens kunnen zich uiten in de vorm van “slechte” gewoonten zoals nagelbijten en bedplassen, en in angsten, zorgen of een laag zelfbeeld.
Vaak maken kinderen zich zorgen over gebeurtenissen uit het nieuws zoals inbraken of moorden.
Deze bezorgdheid kan zich in hun geest vastzetten en ervoor zorgen dat ze angst hebben dat hen of hun familie iets overkomt.
Jongens en meisjes worden van jongs af aan beïnvloed door beelden in de media van ideale lijven en willen aan dat ideale zelfbeeld voldoen.
Dit kan betekenen dat ze zichzelf gaan vergelijken met anderen, waardoor ze zich vaak onzeker voelen over zichzelf.

Daarbij komt nog: examenstress, groepsdruk, ouderlijke stress, rivaliteit tussen broers en zussen en het gevoel dat ze niet in het gezin passen.
Omstandigheden die hun prestaties en zelfvertrouwen enorm kunnen beïnvloeden.
Hypnose is de perfecte manier om kinderen weer op het goede spoor te krijgen met hun denken, zodat ze zich goed voelen over zichzelf en de omgeving waarin ze leven.

Tot de leeftijd van 5 jaar verkeren alle kinderen in een soort hypnotische toestand waarin ze geloven wat ze wordt verteld, omdat het kritieke filter in hun hoofd niet is ontwikkeld.
Dit betekent dat elke keer wanneer een kind te horen krijgt dat het ondeugend is, vervelend is, druk is etc. die bewering uiteindelijk deel gaat uitmaken van het kernovertuigingssysteem dat het voor de rest van zijn of haar leven zal vormen.
Ouders doen hun best om positief te zijn, maar er zullen altijd enkele dingen zijn die kinderen negatief programmeren.
Zelfs oudere kinderen en tieners accepteren vaak wat hen wordt verteld als de waarheid, ook het negatieve,  wat hun zelfvertrouwen kan schaden.
Hypnotherapie wordt gebruikt om problemen zoals angst of zorgen te behandelen, maar kan ook worden gebruikt om studie-, examensucces, sport-, zang- en dansprestaties te verbeteren en te verbeteren.

Voorbeelden:

Een oma kan onschuldig zeggen dat een kind wat aan de mollige kant is. Het kind echter kan door die opmerking de overtuiging krijgen, dat het te dik is, wat een leven van jojo-diëten en eetproblemen kan veroorzaken.
Een leraar kan een kind vertellen dat ze niet goed is in een bepaalde wiskundige som. Dit kan het kind faalangst geven in de wiskunde voor de rest van haar schoolleven.
Een kind dat voortdurend wordt aangespoord om harder te werken of beter te presteren door te enthousiaste ouders, kan een leven ontwikkelen waarin het nooit gelukkig is met hetgeen hij heegt of tevreden is met zichzelf zoals hij is.

Met hypnotherapie kunnen deze negatieve overtuigingen worden losgelaten, zodat je kind of tiener een vol en lonend leven kan leiden. Bijna elk kind kan baat hebben bij hypnotherapie.
Veel kinderen of tieners beginnen lichamelijke klachten te krijgen, zoals buikpijn, hoofdpijn, migraine of vermoeidheid door stress. Zodra de symptomen zijn gecontroleerd door een arts, maar er geen oorzaak wordt gevonden, kan hypnotherapie het antwoord zijn op het verwerken van de emotionele problemen die fysieke pijn kunnen veroorzaken. Vaak tijdens een hypnotherapie-sessie, zal de onderliggende oorzaak niet door het kind worden besproken, maar tijdens de sessie werk ik door een reeks oefeningen die alles weer in het juiste perspectief plaatsen en terug op hun plaats brengen, zodat het kind of de tiener zich op zijn gemak voelt om zichzelf te zijn.

Een klein meisje dat ik zag en dat last had van buikpijn, waardoor ze niet naar school kon gaan, herstelde volledig door middel van hypnotherapie. Haar huisarts kon geen fysiek probleem vinden, wat betekende dat het waarschijnlijk stress of zorgen waren die het veroorzaakte. Na een sessie van hypnotherapie was ze weer op school en zong ze graag thuis met haar zus. De sessie stelde haar in staat om de angsten die ze had over haar nieuwe school los te laten en haar te helpen zich op haar gemak te voelen in haar nieuwe klas. Ze was zich er vóór de sessie niet van bewust dat ze zich zorgen maakte. Toen de zorgen eenmaal waren losgelaten en ze zich veilig voelde op school, loste de fysieke pijn op.

Wat kunnen ouders doen?

Kinderen nemen je angsten en stress op. Dus het eerste dat je kunt doen is je ervan bewust zijn dat je woorden en acties hun dagelijks zullen beïnvloeden. Wees ook selectief in het materiaal dat uw kinderen zien op de televisie. En in kranten en tijdschriften en vooral op het internet. En wees bewust van de manier waarop u op hen reageert wanneer ze iets zeggen of doen.

Kinderen lijken misschien niet beïnvloed door enge programma’s, maar ze kunnen wakker liggen als ze zich zorgen maken over de dood, monsters, inbrekers of de wereld die eindigt door de opwarming van de aarde. Het is heel gewoon dat kinderen last hebben van nachtmerries die ze geheim houden voor iedereen.
Kinderen willen ouders behagen en doen vaak dingen die ze niet leuk vinden, alleen om een ​​ouders gelukkig te maken.

Zorg ervoor dat je ze leert zichzelf te zijn en hun eigen ideeën te hebben over welke activiteiten ze willen doen. Leren om op jonge leeftijd een eenvoudige beslissing te nemen, leert hen de vaardigheden die ze nodig hebben om als volwassene beslissingen te kunnen nemen en vertrouwen te hebben in hun eigen meningen en keuzes. Een eenvoudige beslissing over wat te dragen of welke naschoolse activiteit om als kind te doen, zal het vertrouwen in hen doen toenemen om de juiste beslissing te nemen over welke eigenschappen ze bezitten en welke taken ze aankunnen wanneer ze opgroeien. Je hebt je opvoedingsvaardigheden van je ouders of verzorgers geleerd, waarvan sommige goed zijn geweest en andere  zijn niet in je voordeel geweest. Pas daarom op dat je de negatieve eigenschappen niet doorgeeft aan je kinderen.

Een 8-jarig meisje dat naar me toe kwam in verband met haar angst bleek bezorgd te zijn over inbrekers. Toen ik haar vroeg ‘waarom’, vertelde ze me dat haar moeder voortdurend de deuren aan het controleren was en dat ramen gesloten waren omdat ze vreesde dat er zou worden ingebroken. Vanuit het oogpunt van de ouder was het controleren van de deuren vanzelfsprekend, maar vanuit het oogpunt van het kind had de nervositeit en angst van de moeder ervoor gezorgd dat het kind zich nu niet langer veilig voelde. Het is gemakkelijk om dit vanuit dit voorbeeld te zien, maar in het dagelijkse drukke leven is het niet zo eenvoudig om het probleem te identificeren.

Problemen bij jonge kinderen en tieners die behandeld kunnen worden met hypnotherapie:

Angst en fobieën / Stressproblemen / Examendruk / Nagelbijten / Eetproblemen / laag zelfvertrouwen / Negatief zelfbeeld / Pestproblemen/ Woedeproblemen /Angst voor spreken in het openbaar / Studie focus en motivatie / Nachtmerries en boze dromen / Bedplassen / Schoolkwesties / Rivaliteit tussen broertjes en zusjes / problemen met verwerkingsverlies van een dierbare / hoofdpijn / maag-darmproblemen