Coachingspraktijk Coevorden

Welkom bij Coachingspraktijk Coevorden, de praktijk voor lifecoaching met H+

Wat is lifecoaching?
Volgens sommigen is lifecoaching  een moderne variant van de alom bekende psychologische praattherapie.

Niets is echter minder waar. Bij praattherapie heeft de therapie betrekking op problemen in de psyche die dermate groot zijn, dat ze niet alleen belemmerend kunnen zijn in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld problemen veroorzaken op het werk of in de privésfeer, maar zelfs destructief kunnen worden, zoals zelfverwonding, zelfmoordgedachten en poging tot zelfmoord.
In dit soort gevallen is iemand aangewezen op geestelijke hulpverlening zoals bijvoorbeeld van de GGD.

Coaching is geen therapie! Er is een behoorlijk verschil tussen therapie en coaching:

Tijdens therapie ga je problemen oplossen waarvan de oorzaken in het verleden liggen. Je werkt als het ware van toen naar nu.

Terwijl coaching meer geschikt is voor je als je merkt dat je op sommige vlakken in je leven vastloopt, maar je voelt dat echte therapie niet nodig is. Je hebt bepaalde wensen of je hebt bepaalde doelen gesteld die je wilt realiseren. Maar je weet niet goed hoe je dat moet aanpakken. Of je vindt het lastig om het alleen te doen. Je botst misschien op blokkades die ‘niet erg’ genoeg zijn voor therapie, maar toch wel aandacht zouden kunnen gebruiken. Dan is Life Coaching de ideale vorm voor jou.

Bij Lifecoaching werk je met 3 basisvragen:

Wie ben ik? Vergroten van zelfinzicht, ontdekken van jezelf. Je bewust worden van je talenten, je drijfveren, je kracht en je beperkende overtuigingen.

Wat wil ik? Wat wil je nu ècht, waar verlang je naar, wat is belangrijk voor jou.

Wat kan ik? Wat zijn je talenten, je kennis en vaardigheden. Wat kun je al en wat heb je nog nodig. En wat betekent dat voor de mensen om je heen.

Wat is life coaching: Bezig zijn met deze drie essentiële vragen, vraagt om keuzes te maken en besluiten te nemen. Wat ga je doen, wat ga je anders doen, hoe ga je dat precies doen, wanneer en met wie.

Resultaat: Je hebt helder voor ogen waar je naar toe wilt en hoe je dat gaat doen.

In diverse situaties kan coaching je helpen om weer in je kracht te gaan staan.
Heb je gebrek aan zelfvertrouwen?
Heb je een dierbare verloren en kost het je veel moeite om de draad weer op te pakken na dit verlies?
Ben je gespannen en kun je geen innerlijke rust vinden?
Gaat het op je werk niet goed, ervaar je een hoge werkdruk of heb je problemen met een of meerdere collega’s?

Met coaching kan je samen werken aan een persoonlijke oplossing of doel. Coaching helpt je zelfbewuster te worden en om het beste uit jezelf naar voren te halen.

Door middel van ontspanningstherapie, coaching en support kan ik je meehelpen om de juiste oplossing voor jou te vinden.
De H+ komt om de hoek kijken, wanneer we besluiten om deze veranderingen mede te realiseren met behulp van hypnose. Hypnose is een krachtige tool om oude gewoontes , angsten en andere beperkende overtuigingen die in de loop van de jaren in het onderbewuste zijn verankerd, te verwijderen.
  • Ik werk met conversationele (indirecte) hypnose en met directe hypnose. Vaak is een lichte staat van trance al voldoende om blijvende positieve veranderingen te bewerkstelligen.
  • In trance maak je alles bewust mee, het is geen slaap.
  • Diepgaande transformatie dankzij directe communicatie met het onderbewustzijn