Autisme

Gespecialiseerd in ASS-coaching voor jongeren en jongvolwassenen vanaf 12 jaar

Heb je sinds kort of misschien al langere tijd geleden de diagnose ASS gekregen? Of heb je geen diagnose maar vermoed je, dat je autisme hebt?
Wil je meer weten over jouw autisme en de uitdagingen die autisme voor jou met zich meebrengt?


“Wees kritisch. Er is veel aanbod. Iedereen kan zich coach noemen”

Je bent dus op op zoek naar een coach die je kan helpen en begeleiden om alle zaken weer een op een rijtje te krijgen.Wees kritisch. Er is veel aanbod. Iedereen kan zich coach noemen. Een geschikte coach vinden is niet altijd makkelijk. Een goede autismecoach heeft ervaring met mensen met autisme, kan goed luisteren, maar ook goed ‘doorpakken’ (is daadkrachtig). En er moet natuurlijk een ‘klik’ zijn. Misschien zoek je iemand van je eigen leeftijd, die in dezelfde levensfase zit en met wie je lange tijd samen kunt werken of juist iemand met wat meer levenservaring. Een goede coach houdt rekening met jouw wensen en behoeften, ambities, mogelijkheden en beperkingen en is zij/hij goed bereikbaar (telefonisch, per email of app).

Bij Help-Aut: Autismecoach zit je goed! Want onze praktijk heeft het kwaliteitskeurmerk KrAS Autisme Specialisme ontvangen! 

 

Een jongerencoach biedt hulp aan voor uiteenlopende problemen. Een steuntje in de rug bij het dagelijkse leven. Hulpvragen van jongeren kunnen liggen op het gebied van regelmaat in het leven, planning van schoolwerk, het maken van keuzes, het vinden van geschikt werk of het sociale leven. Een jongerencoach kan jongeren helpen het leven weer op de rails te zetten, sociale contacten op te bouwen in een veilige omgeving, werk te vinden dat bij ze past, hulp bij administratieve werkzaamheden en natuurlijk schoolprestaties te verbeteren. Zodat de schooluitval minder wordt en de schooltijd met diploma in de hand kan worden afgesloten.

Als je autisme hebt, kunnen veel dingen een behoorlijke uitdaging zijn. Soms heb je behoefte aan een klankbord, iemand die je een spiegel voorhoudt, je kan adviseren en ondersteunen als het gaat om werk- en privésituaties. Iemand op wie je kunt terugvallen in crisissituaties of juist in rustigere periodes. Een coach kan je verder helpen bij het creëren van structuur in je dagelijks leven, het ondernemen van dingen buiten de deur of het vinden van (ander) werk.

“Door onze programma’s leren mensen met autisme om te gaan met hun kenmerken van autisme”  

 

Mensen met (kenmerken van) autisme vinden het vaak lastig om contact te leggen.
Zij voelen zich vaak onbegrepen door hun omgeving.
Vaak zijn mensen met autisme overgevoelig voor geluiden, geuren of andere prikkels. Dat levert vaak veel stress en vermoeidheid op.
Mensen in het spectrum hebben vaak moeite met structuur, plannen en organiseren. Door onze programma’s leren mensen met autisme om te gaan met hun kenmerken van autisme. Daarnaast is het mogelijk om ouders, school en/of werkgever te betrekken in het coachingstraject om hen meer inzicht te geven en meer begrip te krijgen voor de persoon met autisme.

 

“Autisme is er in vele soorten en maten”

 

Er zijn geen twee personen met dezelfde vorm van autisme. Wat voor de een geen probleem is, kan voor de ander een struikelblok zijn.
Daarom begeleiden wij ook levensbreed. We helpen je met inzicht te krijgen in de dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen, afspraken maken en we leren je hoe de administratie bij kunt houden.

We benutten alle positieve kwaliteiten die autisme ook met zich mee kan brengen:

Want autisme hebben, heeft ook zijn positieve kanten!

 

Sterke kwaliteiten van mensen met autisme

  • Stiptheid, afspraak is afspraak
  • Loyaal
  • Oog voor detail
  • Goed in analyseren
  • Geen overbodige blabla, geen koetjes- en kalfjesgesprekken
  • Perfectionisme
  • Sterk geheugen, soms zelfs een fotografisch geheugen 
  • Eerlijkheid
  • Concentratie op en verdieping in één bepaald onderwerp
  • Merkt veranderingen snel op

 

 

Help-Aut: Autismecoach biedt hulp aan jongeren en jongvolwassenen.

Wil je meer weten, bel dan 0524-234234 of stuur een bericht via de website.

 

 

 “De beste investering is de investering in jezelf”