Help-Aut: Autismecoach

Help-Aut: Autismecoach.
Coaching in Drenthe en Overijssel.
Voor jongeren en jongvolwassenen
in het autismespectrum.
Met en zonder diagnose.

 

“Werken aan betere relaties, op school en op het werk” Coaching in Drenthe en Overijssel

 
Heb jij (kenmerken van) autisme (ASS), ADHD of ADD?  Je herkent misschien een patroon in de problemen waar jij, je partner of je kind steeds tegenaan loopt. Je ervaart regelmatig terugkerende problemen en teleurstellingen op school, met klasgenoten of leraren, op je werk, met collega’s, je werkgever.
Of het lukt je niet om je baan te houden. Je gaat van werkgever naar werkgever. Je zit regelmatig ziek thuis omdat het op school of op je werk niet goed gaat. Relaties en vriendschappen lopen stuk omdat je chaotisch bent. Of te direct in je opmerkingen. Of omdat mensen jouw gedrag niet begrijpen. Er is altijd drukte in je hoofd en je krijgt je zaken niet op orde.
 
 
Met autisme word je geboren. Mensen met autisme verwerken informatie in hun hersenen op een andere manier. Dit blijft je hele leven een rol spelen. En daar kun je meestal prima mee leven. Maar soms is het wel prettig om er eens met iemand over te praten. Iemand die gewoon luistert zonder op- en aanmerkingen of veroordelingen. Iemand die zelf ervaring heeft met autisme en weet waar je het over hebt. En je kan helpen om de dingen zo aan te pakken, dat je makkelijker met je autisme spectrum stoornis kunt omgaan. Wil jij  naar betere relaties met de mensen om je heen en wil je minder stress en meer rust in je hoofd? Help-Aut: Autismecoach is er voor jou! Hulp bij autisme.
 
 
 
 
 
 

Is er een klik?

Een opleiding tot coach is belangrijk. Ervaring met autisme en weten hoe je er mee om gaat is nog belangrijker. Maar voor iemand in het autismespectrum is één ding nog belangrijker: De Klik. Passen jij en ik bij elkaar als personen? Is er een gevoel van vertrouwen en kunnen we op basis van wederzijds vertrouwen en respect met elkaar samenwerken? Kortom: hebben we een klik met elkaar? Dat is het meest belangrijke voor een vruchtbare samenwerking. En daarom hebben we altijd eerst een kennismakingsgesprek. Wie ben ik en wie ben jij, kunnen we samenwerken en wat verwachten we van elkaar als we gaan samenwerken. En als dat allemaal klopt, gaan we samen aan de slag. Jij bepaalt, ik stuur bij.

Wordt het coaching? Of wordt het Levenloopbegeleiding?