Depressie

Depressie en angststoornissen  zijn vaak een reactie op een verontrustende of traumatische gebeurtenis. De mensen en situaties die worden geassocieerd met de traumatische gebeurtenis in ons leven worden traumatische triggers genoemd.

Angststoornissen en depressie hebben bijna altijd oorzaken die verborgen zijn in de diepe niveaus van het onderbewustzijn. Vaak zijn deze oorzaken niet eens bewust van de persoon in kwestie.

Deze oorzaken moeten worden ontdekt en opgelost. Hypnose is hier vooral geschikt voor, omdat we met hypnose een directe toegang krijgen tot de diepe niveaus van bewustzijn en daarmee de oorzaak van het probleem.

Via deze directe toegang kunnen de oorzaken worden blootgelegd, verwerkt en opgelost. Dit levert vaak aanzienlijk snellere resultaten op met hypnotherapie dan met veel andere conventionele therapeutische maatregelen

Een voorbeeld is iemand die rapporteert: “Ik was nooit depressief voordat mijn vader (moeder, kind, echtgenoot, beste vriend) stierf.” Nadat een geliefde doodgaat, heeft de nabestaande vaak te maken met de bezittingen, inclusief het huis, of heeft nu de taak om zijn of haar verantwoordelijkheden op zich te nemen. Elk van deze punten kan traumatische triggers worden. Als de persoon of het familielid die de geliefde heeft verloren geen tijd heeft om het verlies volledig te verwerken en onvolledige gevoelens over de persoon kan verwerken, kan een depressie bijna onmiddellijk beginnen.

Andere traumatische triggers zijn onder meer het verlies van een baan, echtscheiding of financiële problemen zoals faillissement of de gedwongen verkoop van de woning.

Voor angststoornissen en depressie kan hypnotherapie zeer succesvol worden gebruikt.

De symptomen van een depressie

De volgende zijn enkele van de typische tekenen van depressie die langzaam kunnen overgaan als een mist die binnenkomt op wat voorheen een zonnige dag was en nu donkerder wordt met elke minuut.

Symptoom # 1 – “Ik ‘s ochtends niet uit bed komen. Ik heb gewoon niet dezelfde interesse in dingen die ik vroeger deed. ”
Symptoom # 2 – “Ik heb pijn in mijn lichaam en ik ben bang dat ik dat of dat kan hebben (fibromyalgie, kanker, artritis, diabetes, enz.).”
Symptoom # 3 – “Het lijkt alsof ik niet kan stoppen met overeten en ik ben 10 kilo aangekomen.” Of “Ik ben weer begonnen met drinken, sigaretten of wiet te roken, enz.”
Symptoom # 4 – “Ik heb problemen met slapen ‘s nachts en ik ben doodop.”
Symptoom # 5 – “Ik huil om niets, en toch voel ik me meestal verdoofd.”
Vaak worden deze symptomen behandeld met medicijnen die zijn voorgeschreven door een arts. Antidepressiva, slaapmiddelen en misschien een dieet of stoppen met roken worden voorgeschreven. Deze behandelingsmethoden zijn natuurlijk gericht op symptoomverlichting, maar lossen de onderliggende oorzaak van de depressie niet op.

Via diverse vormen van hypnotherapie, waaronder regressietherapie, kunnen de onderliggende oorzaken opgespoort en geneutraliseerd worden.